Svíčky Apiformy

 Voňavé svíčky bez chemikálií

Naše zlato z přírody

Včelí vosk je nejstarší známá surovina pro svíčky. Víte, kde se přesně bere?Odbornou řečí vzniká metabolickou přestavbou medu a pylu v těle včel. Vosk se vylučuje ze žláz na břiše včel dělnice a ta ho pak používá k výrobě včelích pláství- desky opatřené z obou stran šestibokými buňkami. Do nich si včely ukládají zásoby medu a pylu nebo je využívají pro vývoj včelích vajíček

Včelí vosk je žlutavá hmota charakteristické vůně spojené s medem. Panenský vosk je bílý nebo jemňoučce nažloutlý. Do vosku se však pylovými zrny, která tvoří potravu včel, dostávají další barviva. Barva včelího vosku tak velmi závisí na oblasti, kde dané včelstvo žije. Silně vosk barví pyl ze slunečnice, máku a pampelišky – vosky z oblastí s hojným výskytem těchto rostlin mívají jasně žlutou barvu. Existují i rostliny, které vosk nezabarvují vůbec, například len a vojtěška.

Vosk získává svoji barvu a příjemnou vůni po určitou dobu kontaktem s medem a pylem. Na každých 50 kilo sklizeného medu lze sbírat pouze 0,5 kg včelího vosku. Proto je včelí vosk tak vzácný. Je až 10x dražší než parafín. Právě kvůli své vysoké ceně je mnoho výrobků z včelího vosku ředěno dalšími levnějšími vosky. Yellow Candles jsou vyráběné ze 100% včelího vosku. 

Netoxické čistící svíčky

A proč je ten včelí vosk tak skvělý? Svíčka z včelího vosku je nejen netoxická, ale i čistí vzduch. Svíčky ze včelího vosku provoní byt a při hoření nevznikají a neunikají toxické zplodiny jako u parafínových svíček. Hořící parafínové svíčky také produkují černé saze, které mohou barvit stěny a jiné vnitřní povrchy. U včelího vosku tomu tak není. Do svíček používáme čistý bavlněný knot od české firmy Odetka, která má již 200letou tradici výroby knotů, provázků atd. Knot není máčen do žádné chemické příměsi, jako tomu bývá u konvenčních svíček. Bavlněný knot si do sebe „natáhne“ malé množství roztaveného vosku a díky tomu čistě hoří. Výroba sóji, parafínu a palmového vosku zahrnuje chemický zásah k úpravě suroviny do voskového stavu a poté do svíčky. Včelí vosk se používá v přirozeném surovém stavu, který nezahrnuje chemické bělení. Vosk je čištěn ručně pomocí vody a síta. Vosk díky tomu může obsahovat mikroskopické částečky medu, pylu nebo propolisu, díky nimž krásně medově voní. Svíčky ze včelího vosku se staly oblíbenou záležitostí alternativní medicíny aromaterapie. Při vdechování spalovaného vosku svíčky má výborné uklidňující účinky. Už starodávné národy přišly na to, že pokud vznikne v cestě proudění energie překážka, způsobuje taková blokáda bolest. Svíčka pomůže uvolnit, odstranit blokádu a vytvořit novou čistou energii. 

Svíčky z včelího vosku hoří násobně déle než běžné svíčky 

Včelí vosk má vysokou teplotu tání (nejvyšší ze všech vosků), což znamená, že vaše svíčky vydrží mnohem déle než například parafín. Pro svou vysokou teplotu tání je vosk vhodný jako přírodní alternativa samostatně stojících svíček. (válec, pilíř, různé 3D tvary) Sójový vosk je sice netoxický, ale jeho nízká teplota tání ho činní vhodným pouze pro svíčku do skleničky.    

Žádné syntetické vůně

Naše svíčky z včelího vosku se používají v přírodní formě, bez přidaných syntetických vůní. Všechny svíčky Yellow Candles mají přírodní medovou vůni. 

Ruční výroba svíček z jižních čech

Zažijte Jižní Čechy

Když poprvé zapálíte svíčku ze 100% čistého včelího vosku, zavřete oči a představte si to. Šum Píseckých lesů, bzukot včelek a dotek lehkého větříku hrajícího si s květnatou loukou. To je místo, kde byla naše svíčka vyrobena.

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz